Kategoriler: Yerel SEO

Google My Business Kullanıcılara Video Yükleme İmkanı Sunacak

Google My Business artık fotoğraflar paneline video yükleme imkanı sunacak. İşletme sahipleri kendi videolarını yükleyebilecek ve müşteriler tarafından yüklenen videoları görebilecekler.

İşletmelere kendi dizinlerine video yükleme imkanı sunulacak olması yeni bir markalaşma özelliği olarak ön plana çıkmaktadır. Bu özellik işin ehli markalar tarafından etkili bir pazarlama aracı olarak kullanılacaktır. Müşterilerin işletmelerin dizinine video yükleyebilme olanağı ise çok daha önceden duyurulmuş bir özellikti.

Yüklenecek videolar 30 saniye uzunluğunda olabilecek ve Google My Business kontrol panelinde gözükecektir. Müşterilerin yüklediği videolar müşteriler sekmesinde yer alırken işletme sahiplerinin yükleyeceği videolar işletme sahibi tarafından sekmesinde yer alacaktır.

Alternatif olarak tüm videolara “videolar” sekmesinden ulaşılabilecektir. Videoların Google My Business kontrol panelinde gözükmesi için 24 saatlik bir süre gerektiğini unutmamalısınız. Eğer videolarınız yüklendiği gibi gözükmüyorsa biraz beklemelisiniz. Videolarınız yayınlandıktan sonra yerel fotoğrafların yanında gözükecektir.

Her ne kadar videoların gözükmesinin belirli bir süre gerektirecek olması olumsuz bir durum olarak görülse bile işin rengi biraz farklı olabilmektedir. İşletmeler uygunsuz videoları Google My Business sayfasından kaldırabilmek için onları raporlama fırsatına sahiptirler. Söz konusu gecikmeyi bu amaçla değerlendirebilmek mümkündür.

Google’ın bir sonraki adımı Google My Business videolarına doğal mobil desteği sunmak ve müşterilere yeni videolar için bildirim göndermek olacaktır.

Furkan GÖKÇÖL

Zamanın başlangıcında kendimi acil sağlık sektöründe geliştirmiştim. Ancak tam şu anda dijital pazarlama ve özellikle de arama motoru optimizasyonu konusunda kurumsal firmalara ileri düzey çözümler sunuyorum. Bütün bu yoğun serüvene istinaden şu an Nişantaşı Üniversitesi'nde Yeni Medya son sınıf; Psikoloji üçüncü sınıf öğrencisi olarak akademik hayatıma devam ediyorum.

Paylaş
Yazar
Furkan GÖKÇÖL

Son Yazılar

SEO İçin 7 Etkili Hedef Kitle Araştırma ve Analiz Yöntemi

SEO sadece rakamlardan ibaret değildir. Anahtar kelime, sıralama konumları, link sayısı, trafik miktarı gibi değerler…

5 yıl önce

Kullanıcı Etkileşimini Artırmanın 11 Yolu

Birçok SEO uzmanı kullanıcı etkileşiminin başarı için ne kadar önemli olduğunun farkındadır. Arama yapanlar sitenize…

5 yıl önce

Durgun İçeriği Düzeltmenin 5 Yolu

İnsanlar şirket hedeflerine katkı sağlamayı bırakan içerikleri kaldırırlar. İçeriği yeniden yönlendirirler veya yeni fırsatlar ortaya…

5 yıl önce

Sık Karşılaşılan 17 Teknik SEO Problemi ve Çözümleri

İşletmeler her geçen yıl SEO çalışmalarına daha fazla yatırım yapmaktadırlar. Mevcut müşteri potansiyelini yakalamak ve…

5 yıl önce

6 Kolay Adımda SEO Dostu İçerik Yazmak

Arama motoru sonuç sayfasında sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız içerik konusunda kendinizi geliştirmeniz gerekir. SEO dostu içerik…

5 yıl önce

SEO İçin Bağlamsal Link Oluşturmak ve Faydaları

Bağlamsal linklerin artıları ve eksileri bir süredir tartışılan bir durumdur. Bağlamsal linkler, çoğu durumda, doğru…

5 yıl önce